Sundoms Idrottsförening

Föreningen bildades den 5 maj 1970 och hade länge ett framgångsrikt fotbollslag samt ett gäng hockeyspelande pojkar som även de var mycket duktiga. Just nu finns inget aktivt idrottslag i byn. Förutom idrottslig verksamhet har föreningen även åstadkommit en fantastisk idrottsanläggning för fotboll, hockey och tennis belägen bakom bygdegården. Medlemmar i föreningen har även utfört renoveringsobjekt i bygdegården, allt på ideell basis. Föreningen har ambitioner och ser framtiden an med tillförsikt och dess ordförande är för närvarande Jonas Stedt.

SIF3

Föreningen

Föreningen började i liten skala med bordtennis och orientering. Efter några år hade man tre lag i zonserien. 1974 anlade idrottsföreningen byns första elljusspår . Året därefter iordningsställdes fotbollsplanen som är belägen bakom bygdegården. Hösten 2000 startade föreningen arbetet med en ny hockeyplan i anslutning till fotbollsplanen vid bygdegården. Den nya planen är professionellt utförd med dränerande fyllning, asfalterad yta och en sarg som är i superklass. Dessutom är planen försedd med en belysning som är helt fantastisk. Den nya planen kan förutom hockey även användas till basket eller tennis på sommaren. 

Idrottsföreningen arrangerar även en ständigt återkommande skidtävling på våren, samt den mycket uppskattade grötlunchen.

Kontaktperson:Jonas Stedt 
Telefon:070-357 53 59
Webb:http://www.sundomsif.se/